Nyheter

6 sätt att skapa mer kvalitetstid med familjen

Hur mycket kvalitetstid har du tillsammans i din familj? Chansen är att det kanske inte är så mycket som du kanske tror, men kanske mer än du går och arbetar. Att balansera familjelivet med arbetslivet kan vara tufft, och kanske en växande lista med uppgifter som ska utföras hemma. Kvalitetstid med din partner och dina barn är dock en viktig del av att bygga en stark familjeband. Det hjälper dina barn att känna sig säkrare, och det gör vår egen känslomässiga hälsa. Vi har därför samlat in 5 bud om hur du kan skapa mer kvalitetstid med familjen.

1. Veckans spelkväll

Ibland måste man ta initiativ för att skapa kvalitetstid. Ett uppenbart alternativ skulle därför vara att införa en vecka spelnatt i familjen. Detta är ett roligt alternativ som många barn också skulle uppskatta. Det skulle hjälpa till att sätta rutin för familjens kul, och det kan bli en sak som små kan se fram emot – lite som Disney Fun fredag kväll. Hitta ett spel som alla kan delta i och tillåta vilket som helst. Spelval går runt från vecka till vecka. Brädspel, videospel och spel är alla fantastiska alternativ.

 

2. Ge varandra ansvar

Ge ditt barn en känsla av att de har ett ansvar på båtarna, att de faktiskt bidrar till familjen. Det kan vara små saker. Det behöver inte vara sura uppgifter, det kan vara roliga grejer. Ju tidigare du startar denna process, desto mer villiga är de att hjälpa när de blir lite äldre. Ge ditt barn en nyckel till ytterdörren när du tror att de är gamla nog. Gör det unikt och låt dem vara deras eget Nyckelband och logoband där de kan bära nycklarna.

 

3. Den feta familjesemestern

Behöver du en paus? Då kan det vara dags att ta din familj på en liten semester. Naturligtvis kan detta göras på många sätt: från en helgetur till Sverige till några veckor söderut i Thailand. Det viktigaste är att du är tillsammans och njuter av resan.

 

4. Dela hushållens uppgifter

Vi kan inte lova att den här kommer att ge några poäng för popularitet till de små. Det är dock viktigt att lära dina barn ansvar och ge dem färdigheter att sköta för sig själva. Det är en uppenbar möjlighet att kombinera de tråkiga inhemska uppgifterna med kvalitetstid. På detta sätt drar alla sig som ett gäng och får en starkare familjeband.

 

5. Skapa en utomhusmötesplats

Vuxna älskar att klaga på att deras barn inte tillbringar tillräckligt med tid ute och att de bara kommer att sitta inne med sina iPads. Om du är en av dem, kanske du vill överväga att få en terrass nära huset. Detta kommer att ge upphov till många delade lektioner med familjen som kan användas för matlagning, äta och bara ren avkoppling på de varma soliga dagarna. Frestas du av idén om en terrass? Besök sedan Only Terraces.

6. Kom ihåg att äta tillsammans

Om du är i en familj med mindre barn, äter du vanligtvis tillsammans. Det är dock inte helt ovanligt att människors tallrikar försvinner i varje rum över tid. ”Vi har alla haft en lång dag och är i stort behov av avkoppling.” Middagsbordet är dock en viktig tid att vara tillsammans som en familj och prata om dagens händelser. Del glädje och del nederlag så att du kommer närmare varandras dagliga liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *