Aktiviteter Ditt barn Nyheter

Energihöjande Aktiviteter För Dina Barn

Medan barn ofta kan vara hyperaktiva kan det ibland vara tvärtom. Så hur kan du öka dina barns energi och stimulera deras intellekt samtidigt. Här är några idéer:

 

  • Kanske inte en revolutionerande idé, men för barn såväl som vuxna är vätskenivåerna viktiga för att upprätthålla en hög energinivå och ett skarpt intellekt. För att få dina barn att dricka mer vatten istället för söta läskedrycker eller saft kan du ge barnen egna vattenflaskor med design de gillar och kanske skaffa en islåda med roliga former.
  • Näring. En god kost är viktigt för att du ska kunna fungera med maximal effektivitet och för ett barn i utveckling gäller detta dubbelt. Ditt barn behöver en sund kost och ett högt kaloriintag för att kunna växa, hålla sig aktivt och lära sig nya saker.
  • Barn behöver betydligt mer sömn än vuxna. Från upp till 17 timmar för ett nyfött barn till cirka 10-11 timmar för ett barn på 7-12 år. Otillräcklig sömn kan ofta visa sig på motsatt sätt av vad du kanske har förväntat dig. Barn som fått för lite sömn kan istället bli hyperaktiva och vägra gå och lägga sig.
  • Lek Inte heller en högoddsare. Lek är ett sätt för barn att utveckla sin hjärna och använda sin energi på ett kreativt sätt. Se till att dina barn leker på ett sätt som utmanar dem att utveckla nya färdigheter och använda dem som de redan behärskar. Pussel, minnebaserade spel och byggklossar som LEGO kan alla hjälpa dem att använda sin hjärna och utveckla sitt minne, spatiala förmåga och motoriska funktioner.
  • Låt ditt barn fatta beslut: Beroende på barnets ålder kommer givetvis karaktären av dessa beslut variera och ofta är det du som förälder som fattar de stora besluten. Det är dock viktigt att du tidigt ger ditt barn möjligheten att fatta beslut och lär barnet att förstå konsekvenserna av sitt beslut.

 

Dessa är bara några idéer för att hålla dina barn fulla av positiv energi och hjälpa dem att utveckla sin intelligens. Låt oss veta hur du har genomfört dessa idéer eller om du har haft några andra aktiviteter som har varit användbart för dina barns utveckling och energi i kommentarerna nedan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *