Tips

Hur du får ditt hem att se dyrare ut

Du håller på att bli äldre och det blir också dina möbler. Även om du kan känner att din smak har förändrats så krävs det inte någon helrenovering eller ett gigantiskt sparkonto för att kunna fixa till hela huset och ge det en vuxnare look. Men det finns en hemlighet för att få saker och ting att se dyrare ut när du har en budget: återhållsamhet. Du behöver inte ta ut några banklån eller spara pengar i flera månader för att spetsa till heminredningen. Allt du behöver göra är att vara kreativ och spendera en mindre summa på småsaker som gör stor skillnad.

Bestäm först och främst vilket rum som är mest i behov av ett lyft. Det skulle t.ex. kunna vara badrummet där din tvättmaskin skulle behöva ersättas. Då behöver du först se ett tvätt-torkmaskin test för att kunna avgöra vilken som ger dig bäst värde.

Lägg bara pengar på en enda stor sak

Byt inte ut allt du äger. Du behöver bara ersätta en enda stor sak. En enkel investering  kommer att höja hela utrymmet och ge det en look med lite mer klass – även om det kostar lika mycket som alla andra billiga saker sammanlagt. I den här artikeln får du fyra tips på saker som ger dig bäst värde för pengarna. Testa lägga till små inslag av dyrare material där och om det är möjligt. Läder, marmor, antikguld, kristall och massivt trä är alla underbara material som garanterat får ditt hem att se dyrare ut. Du kan också hitta bra material på second hand-butiker om du tycker om att besöka sådana.

Stora konstverk

Ta ner alla billiga ramar och skänk dem till din närmaste second hand-butik. Byt ut allt mot en stor, snygg och vacker tavla och låt den bli en rummets mittpunkt. Här handlar det om kvalitetet framför kvantitet!

En lekplats

I stället för billiga plastmöbler och glidbanor från Bauhaus, ger en ordentlig lekplats för barnen mer värde för ditt hus. Förutom att du ser trevligt ut, kommer en professionell lekplats både att öka säkerheten och kreativiteten för dina barn. Hitta ett brett utbud av professionella lekredskap på Ledon.se.

En snygg matta (i rätt storlek)

Det kan vara tufft att veta vilken matta som har rätt storlek men storleken är väldigt viktig när det gäller att skapa rätt dimensioner i rummen. En matta i rätt storlek kan verkligen förändra ett rum.

Moderna tyger

Detta kan innebära kuddar till vardagsrummet eller sängkläder till sovrummet. Med hjälp av kvalitetstyg kan du verkligen piffa upp ett helt rum! Satsa gärna på moderna tryck och var inte rätt för att blanda olika slags designer och stilar.

Att få ditt hem att se mer modernt ut betyder inte att det måste se ut som något du köpt direkt från IKEA. Om du behöver mer inspiration över vad som passar bäst i ditt skandinaviska hem kan du kika på http://interioreniskandinavien.se/ där du hittar massor av idéer och exempel. Anpassa ditt hem så att du känner dig bekväm och nöjd. Det är trots allt det viktigaste – att du älskar var du bor!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *