Ditt barn Nyheter Teknologi

Konsten Att Distrahera Sitt Barn Från Teknikens Klor

Att uppfostra barn i informationsåldern innebär en helt ny uppsättning utmaningar.All den nya teknik som finns tillgänglig för barn idag kan ha både goda och dåliga sidor. Å ena sidan kan den mängd information som finns tillgänglig bara ett snabbt tryck på en mobiltelefon eller surfplatta bort väcka ett barns kunskapstörst i tidig ålder, å andra sidan kan informationsöverflödet bli förvirrande och leda till prokrastinering av viktiga uppgifter och missbruk av spel eller sociala medier.

 

Många föräldrar finner det  svårt att kontrollera sina barns teknikvanor och oroar sig för att en barndom tillbringad framför en digital skärm kan hämma deras barns utveckling fysiskt, socialt eller mentalt. Om du är en av dessa föräldrar hur du distrahera ditt barn från tröstande skenet från din surfplatta?

Avhållsamhet är inte ett alternativ

Få ditt barn att sluta använda tekniken helt och hållet är varken realistiskt eller önskvärt. Oavsett vad du har för känslor för tekniken så har den blivit en del av hur vi interagerar med världen idag och försök att skydda ditt barn från dem helt kommer att resultera i att ditt barn hamnar i underläge i livet när de behöver tekniska hjälpmedel senare i sin vardag.

Allt med måtta

Med detta i åtanke är det bra att sätta realistiska begränsningar på ditt barns teknikanvändning. Låt inte ditt barn använda sociala nätverk såsom Facebook om de är under minimiåldern för dessa tjänster (för Facebook är minimiåldern 13 år). Planera offline tid, och se till att även du håller dig till offline under den tiden. Håll dig informerad om ditt barns internetvanor. Antingen genom att vara i samma rum som dem eller genom att använda program som NetNanny. Uppmuntra ditt barn att utforska de mer kreativa sidorna av tekniken istället för att bara vara passiva konsumenter av media.

 

Leta efter möjligheter att översätta ditt barns favorit online-aktiviteter till offlinemotsvarigheter. Om det är sportspel uppmuntra dem att gå med i en idrottsförening, om de gillar pusselspel spela brädspel med dem som involverar problemlösning.

 

Om du tar de rätta stegen och kommunicerar med ditt barn så har tekniken alla chanser att bli en allierad i stället för en fiende i ditt barns utveckling. Har du kämpat med att kontrollera ditt barns användning av teknik och har du hittat en lösning som fungerar för dig? Låt oss veta i kommentarerna nedan!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *