Nyheter

Konsten att slappna av som småbarnsförälder

Det är kul att vara småbarnsförälder. Varje dag är fylld med fart och fläkt och man vet aldrig vad de små liven ska ta sig till. Livet är definitivt bra mycket roligare och spontant med småbarn.

Tyvärr är det inte bara liv och rörelse. Att ständigt passa upp på sina små kan leda till stress och trötthet, vilket i sin tur gör det svårare att orka med föräldrarollen. Även småbarnsföräldrar behöver ju vila och ledighet ibland.

Därför ska vi nu kika närmare på några metoder du kan använda när du känner att stressen som småbarnsförälder blir för mycket.

Var inte rädd för att anlita barnvakt

Det råder tyvärr en stigma när det kommer till att anlita barnvakt. Vi har alla hört skräckhistorier om hur illa det kan gå när fel personer har hand om våra barn. Men självklart är de allra flesta barnvakter pålitliga och trevliga människor.

Om du inte vill eller har möjlighet till att anlita en barnvakt kanske du har någon vän eller släkting som gärna ställer upp under en helg. Utnyttja din lediga tid till att åka iväg på en kortare resa eller besöka ett lyxigt spa där du får slappna av i lugn och ro ett par dagar.

Genom att fråga dina bekanta om lov kan du också få tips om bra och billiga barnvakter i ditt närområde. Om du bara är i behov av barnvakt under några timmar brukar många gymnasie- och högskoleelever gärna ställa upp för en liten penning. Tänk bara på att noggrant kolla upp en ny barnvakt innan du anlitar denne, så slipper du oroa dig för hur barnen har det.

Satsa på en romantisk kväll varje vecka

Det är viktigt med romantik och tid för varandra om förhållandet eller äktenskapet ska hålla. Att få tid för detta kan vara svårt med ett gäng pigga småbarn, men det går faktiskt att ha ett levande och romantiskt förhållande även som småbarnsförälder.

När du ändå har anlitat en barnvakt eller bett farmor om hjälp att passa barnen är det en bra idé att satsa på en romantisk middag på en lyxigare restaurang. Då får ni mycket tid att samtala och diskutera allt som inte har med barn att göra.

Efteråt kanske en romantisk biofilm passar er två turturduvor, vilken sedan efterföljs av en passionerad natt på stadens finaste hotell. Ta ett skönt bad tillsammans i den bubblande jacuzzin, sätt på mysbelysningen och ta fram en flaska bubbel och lite chokladtryfflar för att få upp stämningen.

Glöm inte viktiga tillbehör som massageolja, kondomer, glidmedel och sexiga underkläder för att hålla den erotiska lågan vid liv. På så vis kan ni njuta natten lång och komma hem dagen efter utvilade och glada samt peppade nog att ta itu med vardagslivet igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *