Tips

Roliga sommaraktiviteter för hela familjen

Sommaren är nu äntligen här och det är den perfekta tiden att spendera lite kvalitetstid med familjen. Kanske har ni redan planerat en sommarsemester men vill kunna göra andra, billiga saker hemma. Då har vi här några superbra tips!

I stället för att punga ut med massor av pengar för att betala för ytterligare en biobiljett, biljetter till äventyrsparker och allt annat som blir så dyrt när man är flera stycken, kan du istället testa en av dessa budgetvänliga idéer.

 

Titta på stjärnorna i trädgården

Ligg på gräsmattan på filtar eller använd er av studsmattan istället och fyll den med massvis av kuddar och filtar, och få en riktigt mysig stjärnklar kväll med familjen. Varför inte duka upp med några vackra dukar från Georg Jensen Damask och ha en mysig middag utomhus också?

 

Bygg en brasa

Sätt igång en fantastisk brasa tillsammans med hela familjen på stranden, i parken eller till och med på er egen bakgård. Servera goda varma bananer med choklad och kanske jordgubbar för att göra det ännu mer minnesvärt. Eller testa på att göra amerikanska s’mores!

 

Flyg drake

När vindarna är tunga kan du ta med barnen utomhus och lära dem den gamla konsten av att flyga drake i luften. Det är en aktivitet som ni kan hålla på med i flera timmar, och till och med mormor kan ta med sin rullator och hänga på. Eller ännu bättre: Gör era egna drakar och låt barnen måla sin egen drake i fina färger och motiv!

 

Ha hemmaspa

Under en fin sommardag kan det vara lite extra mysigt att göra ert eget hemmaspa. Gör egna body scrubs och köp en eller två sköna och sunda produkter från thehairlusts.se. Ni kan turas om att ge varandra massage och dricka uppfriskande gurkvatten.

 

Gör en dekorativ trädgårdsrabatt

Här är ett enkelt konstprojekt som du faktiskt kan använda: ta några lerkrukor och vänd dem upp och ned. Måla sedan med akrylfärger i snygga motiv och placera dem i rabatten. Det blir underbart somrigt och en toppenaktivitet för alla!

 

Åk och campa

Hur ofta tittar du verkligen på natthimlen? Den enkla påminnelsen om att det finns ett helt universum bortom jorden är när stjärnorna lyser som finast. Campa på er egen bakgård med mysiga tält och ficklampor. Det blir ett riktigt äventyr!

 

Spela spel tillsammans

Kombinera glädjen av att vara utomhus med trevlig tävlingsanda genom att tillverka ett DIY-utomhusspel. Ni kan också leka i poolen genom att använda skumrör och vattenballonger.

 

Var alltid redo med ”tristess”-lösningar

Slipp det hundraåriga sommarklagomålet: “Jag har tråkigt!” genom att fylla en hel burk med förslag. Det finns oändligt många idéer här egentligen! Ni kan t.ex. göra gratis saker som att göra en hinderbana, ta reda på hur många ben det finns i kroppen eller gå och plocka bär. Var kreativ och förebygg tristess!

 

Hitta fler roligheter som är gratis

Kolla i mataffären, hos barnläkaren eller på ditt lokala bibliotek för lokala, gratis och familjevänliga sommarevenemang i just ditt område.

 

Ha en trevlig sommar och kom ihåg att det viktigaste är att ni spenderar tid tillsammans!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *