Aktiviteter Nyheter Tips

Träna som förälder

Om du är en upptagen mamma eller pappa och du vill gå ner i vikt, komma i form, och känna dig frisk, ta och läs dessa lätta knep och försök få in dem i ditt dagliga schema under 4 veckor och se vad som händer!

Trots tekniska framsteg som är avsedda att göra våra liv mer effektiv, verkar vi ha mindre ledig tid i vårt dagliga liv. Och kanske är detta mer sant för den upptagna och arbetande föräldern. Med alla våra dagliga ansvar, kan det vara näst intill omöjligt att konsekvent ta sig till gymmet. Du kanske är pappa till två extremt upptagna tvillingpojkar, och känner att det är omöjligt att hitta tid för träning.

Men oroa dig inte. >

Nedan hittar du olika träningsätt du kan passa in i din befintliga vardag som kan vara förvånansvärt effektiva. Om du är en upptagen mamma eller pappa och du vill gå ner i vikt, komma i form, och känna dig frisk, ta och läs dessa lätta knep och försök få in dem i ditt dagliga schema under 4 veckor och se vad som händer!

Upptagen förälder tips #1: Uppvakningen och träningen

Efter att din väckarklocka startat, tryck knäna mot bröstet och linda in armarna runt knäna. Nu tar du och bara rockar något från sida till sida. Detta kommer att se till att din ryggrad vaknar till liv och låter även dina ben sträcka på sig lite. Efter att du gjort detta i ca 30 sekunder, räta ut benen och flytta dem från sida till sida (håll rygg på madrassen). Detta kommer att lossa din rygg och också engagera din kärndel av kroppen. Beroende på hur du känner, kan du avsluta denna snabb rutin med 10 till 15 crunches i sängen.

Tips 1:2 – Kör morgonträning med Medicinbollar.

Upptagen förälder tips #2: Dörrhandtaget & Squat

Detta kan verka dumt, men det fungerar bra. För din morgonrutin (den tid du spenderar i huset innan du lämnar för arbete eller innan barnen går upp), Knäböj varje gång du trycker ner ett dörrhandtag, gör 10.  Räkna med att göra ungefär 6-8 dörrhandtag i genomsnitt under din morgonrutin. Så innan du ens hunnit äta frukost, har du redan gjort ca 60 knäböj, som är en fantastisk kropp vikt övning och en bra kalori brännare, eftersom de använder din större benmuskler.

Upptagen förälder tips #3: Flex Ab

Under tiden du kör till jobbet eller medan du kör skytteltrafik med barnen från punkt A till punkt B, gör minst 5 uppsättningar av 15 ab flex, där du pressar magmusklerna som om du försöker röra dina revben till magen, håll ett par sekunder, släpp sedan. Naturligtvis, är det självklart om denna övning tar för mycket uppmärksamhet på vägen, bör du sluta göra det – men på de flesta pendelstopp, stoppskyltar och trafikljus gör det i överflöd!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *